Primul meu eveniment de contact vizual

Am fost astăzi la primul meu eveniment de contact vizual. Am mers acolo, în Parcul Tineretului, fără să știu exact la ce să mă aștept. Numai așa, de dragul de a face ceva nou și pentru că văd și eu ce se întâmplă în jur: suntem cu toții cu privirea în telefoane. Ni se pare ciudat ca cineva să se uite la noi. Ne simțim fixați atunci când asta se întâmplă.

Dacă cineva ne zâmbește pe stradă, rar zâmbim înapoi. Deși zâmbetul sincer și dezinteresat al unui străin este o sursă de energie. Nu suntem obișnuiți să ne îmbrățișăm sau să ne apucăm prietenii de mână, căci astea sunt gesturi foarte intime pentru noi. Ieșim cu prietenii tot mai rar pentru că oricum vorbim din când pe Facebook. Ne petrecem pauzele de masă cu furculița într-o mână și telefonul în alta. 

La evenimentul de astăzi am stat după foarte mult timp de vorbă cu străini atât de relaxat. Mi-a adus aminte de conversațiile din tren de pe vremea când eram studentă și mai vorbeam cu ceilalți călători să treacă mai repede timpul.

Am fost fix la intrarea în parc. Am avut salteluțe și scăunele pe care ne așezam și stăteam pur și simplu de vorbă. Sau ne uitam unii la alții. Și mi-am dat seama că poate avem nevoie de asta. Poate avem nevoie de încredea asta de a vorbi cu străinii fără teamă. Să mergem într-un parc și să ne putem așeza lângă un om fără să ne fie teamă că deranjăm. Fără presiune și fără așteptări.

Chiar mă bucur că i-am cunoscut pe cei cu care am vorbit azi, că și-au rupt 5 minute din zi să mă cunoască. Și sper să ne vedem și data viitoare.

12921846_950820798368070_2049778965_o

Fotografie de la Mădălina (madalinaiancu.ro). Articolul ei aici.

Nu uita să dai share! Mulțumesc!

Comments

Păreri

You may also like...

8 Responses

  1. Ecaterina M says:

    Poate data viitoare vin si eu, desi am probleme cu privitul oamenilor in ochi

  2. Ma bucur ca ti-a placut Luciana. Ai uitat sa spui ca s-a lasat si cu imbratisari la plecare 🙂 Mie mi s-a parut ca a fost ca o intalnire intre prieteni.

    • Am zis să vin la un eveniment separat pentru îmbrățișări și să le dedic o postare separată. Eu nu știam pe nimeni în afară de tine și s-a lăsat cu prieteni. 🙂

  1. March 27, 2016

    […] Cred ca m-am comportat ca un lider desi nu asta mi-am propus. Daca am fost unul bun sau rau…ramane de vazut. Astept feedback-uri de la oameni. Dar parca ziceau ca le-a placut. Chiar va invita sa cititi si articolul Lucianei. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow on Feedly
%d bloggers like this: