Maia? O minune!

Sâmbăta trecută am ajuns, grație supraviețuirii în finala SuperBlog prin Blog Event, la piesa de teatru Miss Daisy și Șoferul ei.

Am văzut povestea lui Miss Daisy ( Maia Morgenstern) care, după ce distruge o mașină nou-nouță, cu tot cu garaj, primește cadou, vrând-nevrând, un șofer, pe Hoke (Mircea Rusu), de la fiul Boolie ( Mircea Drîmbăreanu).

Miss Daisy este tipologia băbuței încăpățânate, pe care o știm cu toții, dar cu un suflet imens. Este ursuză, posacă, enervantă…le are pe toate din punctul ăsta de vedere! Însă bunătatea sa este scoasă la vedere abia de simpaticul șofer de culoare.

Cei doi se apropie pe nesimțite și neștiute. Fiului Boolie nici nu îi vine să creadă când o aude pe mama sa, văduvă, vorbind de bine pe cineva. După ani de zile în care femeia trăise după principii bine ancorate în sinea sa, dobândite pe strada unde a locuit și a TRĂIIIIT ani de zile cu familia săracă, evreica își găsește un prieten de nădejde în negrul care simțise și el durerile vieții.

3 actori și talent imens: atât este nevoie pentru un spectacol de o calitate fenomenală. Personajele te prind în povestea lor, râzi cu ele și uneori, scapi o lacrimă. Eu, una, am fost profund impresionată de Maia Morgenstern, o femeie care transmite forța genială a jocului său actoricesc, și te face să uiți că este actrița care a jucat în filmul lui Mel Gibson. Te convinge că este bătrânica enervantă, cu o poveste de viață dureroasă.

Te surprinde la sfârșit, când în locul suferindei de vreo 90 de ani, se înclină în fața publicului așa cum este cu adevărat: o doamnă superbă, zâmbitoare, pusă pe glume, plină de energie.

Sâmbătă, la Teatrul Evreiesc de stat, vom avea parte de ARTA OFERITĂ ÎN DAR, un proiect care include piesa de teatru Jocul Regilor și  proiectul ce dă numele spectacolului, produs creat în colaborare de Fundația ADEPT și Fundația AGAPIS, pentru promovarea regiunilor Târnava Mare și Valea Barcăului din Transilvania.

Mai este nevoie să vă spun de ce vreau să fiu acolo? Hai că vă zic: M-AM ÎNDRĂGOSTIT DE JOCUL ACESTEI FEMEI. Simplu. VREAU MAI MULT!!!! Mă puteți judeca pentru asta? Nu prea cred!

Nu uita să dai share! Mulțumesc!

Comments

Păreri

You may also like...

1 Response

  1. Beto says:

    De ce să te judecăm? Dimpotrivă trebuie să ne bucurăm că ai reuşit să mergi şi ca ne-ai spus şi nouă despre asta.
    Ps îmi place foarte mult afişul Jocul Regilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow on Feedly
%d bloggers like this: