Lucifer – Michael Cordy

LuciferAm găsit cartea asta întâmplător, așa cum găsește oricine o carte de care se îndrăgostește, în cele din urmă. La muncă, am o colegă care îmi spune Lucifer, iar acea colegă urmează să părăsească echipa.

Așa că am văzut cartea pe Facebook și m-am gândit că ar fi amuzant să dăruiesc colegei o carte cu numele meu. Înainte de a o dărui însă, am reușit să o citesc.

 Ca să ne înțelegem, în cartea asta, Lucifer nu vine de la îngerul decăzut. Ci de la computerul ce funcționează folosind lumina ca unitate de stocare. Lucifer este creat de un savant cam nebun, Bradley Soames, alergic la soare. Atât de alergic, încât contactul cu ultraviolete îi provoca un soi de cancer de piele.

Pe de altă parte, îl avem pe Miles Fleming, un neurolog ce ajută pacienții să folosească membre artificiale controlate cu ajutorul minții. Tehnologia sa îl folosește, bineînțeles, pe Lucifer. Miles încearcă să îi redea fratelui său vocea, însă cel din urmă moare în timpul intervenției. La scurt timp după moarte însă, vocea fratelui se chinuie să comunice cu cei vii.

Între cei doi savanți, se află partenera de afaceri și angajata lui Soames, Amber Grant, legătura acesteia post mortem cu sora geamănă, Ariel, și o întregă Biserică ce își desfășoara activitatea online.

Un secret macabru și o întrebare ce a obsedat omenirea timp de mii de ani leagă toate aceste ingrediente, coordonate de Lucifer: ce se întâmplă cu noi după ce murim?

Nu este cea mai captivantă carte pe care am citit-o vreodată, dar este cu siguranță în Top 3. Pentru că a reușit să mă țină cu sufletul la gură și pentru că nu mi-a dat voie să o las din mână.  Dar mei ales pentru momentele în care am descoperit lucruri atât de neașteptate, încât am revenit la paginile anterioare, ca să mă asigur că am înțeles bine și că nu confund personajele între ele.

Pe scurt, o carte care merită efortul. Dacă vreți să decideți singurei dacă merită sau nu efortul, Lucifer are o mostră pe Elefant.

Lectură plăcută!

Nu uita să dai share! Mulțumesc!

Comments

Păreri

You may also like...

4 Responses

 1. September 14, 2014

  […] Boiangiu, Daniela Bojinca, Minerva Lacatusu, Ileana Andrei, Marius Blogatu, Maya Ianolia si Luciana Corlan. Poate vor mai fi si alti olteni, insa pe ei ii stiu. Oricum, ii recunosc usor pe olteni dupa […]

 2. December 2, 2014

  […] Am primit cartea de la o colegă de muncă, înainte să plece la studii în Slovacia. Aceeași fată pentru care am făcut rost de Lucifer. […]

 3. January 20, 2015

  […] The Lucifer Code – Michael Cordy – 9 […]

 4. October 26, 2015

  […] Lucifer este o carte cumpărată de mine anul trecut, cu scopul de a deveni cadou. Nu am avut stare și am citit-o înainte să o dau. Cartea de azi este comandată anume pentru unul dintre voi. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow on Feedly
%d bloggers like this: