Filmul de duminică – Hugo

Filmele sunt o mare pasiune a mea, în ultimii, cred eu, 3 ani, cam așa. Cei care citeau fostul blog știu că mai postam și recenzii.

Hugo este un film descoperit de mine recent, din pură întâmplare. A fost lansat anul trecut, în noiembrie cred, dar în România nu a fost distribuit in cinematografe. A rulat doar la Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, pe 24 martie.

Regizor: Martin Scorsese

Scenariști: Brian Selznick, autorul cărții și John Logan, cel care a adaptat scenariul

Nominalizări: 11 Oscar și 3 Globuri

Premii: 5 Oscaruri și 1 Glob

Spune povestea lui Hugo, un puști rămas orfan după moartea tatălui, într-un accident la muzeu. Micuțul este preluat de unchiul bețiv, la gară, unde acesta din urmă repara ceasuri. Când chiar și ceasornicarul dispare, Hugo Cabret ( Asa Butterfield ) trebuie să preia meseria, și să se descurce cu ceasurile gării sin Paris, pentru ca polițistul gării ( Sacha Baron Cohen), fapt care ar fi însemnat un drum iremediabil spre orfelinat pentru copil.

Protagonistul, devenit ceasornicar de ocazie, se dovedește foarte talentat de ceea ce face. Acest talent izvorăște și din dorința lui de a repara un roboțel pe care tatăl (Jude Law) îl găsise între vechiturile muzeului. Odată reparată, mașinăria urma să scrie.

Însă planurile lui Hugo sunt încurcate de proprietarul magazinului de jucării din gară (Ben Kingsley) care îl prinde în timp ce incearcă să mai fure ceva ”scule„ pentru proiect. Și îi fură carnețelul de planuri primit moștenire. Din fericire, bătrânelul morocănos are o fină, Isabelle (Chloë Grace Moretz), care este fascinată de inclinațiile de aventurier ale puștiului și încearcă să îi fie de folos.

Ceea ce copii nu se așteptau să descopere este faptul că nașul antipatic este de fapt primul dintre marii regizori ai lumii, Georges Méliès. Cu inima imensă, cei doi, de acum prieteni, fac tot posibilul să readucă fericirea pe chipul cineastului.

Care este elementul cheie în reușita celor doi, element care îi lega pe Hugo și Papa Georges încă dinainte de a se cunoaște, o să vedeți singurei, sau singurele, sau între prieteni!

Eu vă las un citat:

”Totul are un scop. Chiar și mașinăriile. Ceasurile ne spun ora exactă, iar trenurile ne duc în diverse locuri. Fac ce sunt menite să facă. […] Poate de asta mă întristează mecanismele defecte. Nu mai pot să facă ce erau menite să facă. Poate e la fel cu oamenii. Dacă-ți pierzi țelul, e ca și cum ai fi defect.”(Hugo)

Și vă spun decât

Vizionare plăcută!

Nu uita să dai share! Mulțumesc!

Comments

Păreri

You may also like...

5 Responses

  1. Pe mine m-a dezamăgit total filmul. Mă aşteptam la altceva.

  2. ideisiidei says:

    iti multumesc pentru citat 🙂

  1. December 12, 2014

    […] la un ceasornicar, pentru a-și regla inima. Iar ceasornicarul îl trimite la un iluzionist: Georges Méliès. Găsește în artist mult mai mult decât un om care să îi regleze bătăile inimii: un prieten […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow on Feedly
%d bloggers like this: