Ficățel cu legume

Coolnewz mi-a sugerat că nu ar fi o idee rea să mă laud uneori cu rețetele mele cele improvizate. Așa că azi fac o încercare, să văd dacă vă face plăcere. Am făcut ficăței cu legume. Foarte ieftin și foarte gustos.

Am folosit așa:

– o pungă mică de ficăței de pui, cam 400g cred că are – 4lei

ciupercuțe – hribi de ăia ieftini, să fi fost 400, 500 de grame, i-am luat ochiometric- 2 lei

2 dovlecei micuți – 1 leu

2 morcovi – 1 leu

3 cepe medii – aprox 1 leu

o căpățână mică de usturoi – 50 de bani

Total ___________ 9,5 lei

În afară de ficăței și ciupercuțe aveam tot prin casă, așa că prețul e orientativ.

Am fiert bine ficățeii, până nu s-a mai văzut nimic roșu pe ei. Fără sare, că cică îi întărește. În puțină zeamă de ficăței, am „călit” ceapa și morcovii rondele.

Ciupercuțele le-am tăiat care felii, care sferturi, iar dovleceii feliuțe mai de 5 mm așa, că îmi plac mai grosciori, și i-am lăsat așa, să le simt mai bine gustul. După ce s-a înmuiat morcovelul, le-am adăugat pe acestea din urmă.

Când tot scădea apa de la legume, adăugam continuu zeamă de ficăței. Ficăței pe care i-am pus când legumele erau aproape gata, alături de sare, piper, ceva condiment de ăla pentru grătar de pui și cremă de brânză. 😀 V-am zis că improvizez!

Usturoiul curățat l-am dat mai prin pisător mai pe lângă, că nu am cine știe ce sculă, și l-am pus cu vreo două minute înainte să fie gata totul.

Ieftin și bun!

Acum câteva explicații:

Zeama de ficăței – atunci când gătiți ceva cu carne sau organe prefierte, este bine să folosiți apa în care fierbe ce aveți voi acolo, pentru că are fier, și vitamine și ce mai înmagazinează respectivele ingrediente. Plus că nu e bine să adaugi brusc apă rece la preparate fierbinți!

Călitul – nu mă omor după el. Ori mănânc ceva prăjit, ori o las naibii de treabă. Așa că fierb legumele mai în aburi așa, eventual cu puțin ulei de măsline. Am eu ulei de măsline special pentru așa ceva! De ăla la sticlă de plastic, nepretențios, în care bag crenguțe de ce găsesc în piață! Acum am ulei cu busuioc. Verdeața se conservă, uleiul se aromatizează, toată lumea câștigă! Aveți grijă, dacă nu aveți ca mine tufă de busuioc la ghiveci, și puneți ceva cumpărat, să fie spălat și uscat bine!

Crema de brânză – tocana era cam moale ea așa, și am folosit brânza să o îngroș. Nu îmi place rântașul! Merge și cu triunghiuri de brânză topită, dar trebuie mai multe, și e mai greu. Nu merge cu orice brânză. Nici nu mai știu de care foloseam când ținea figura. Stați liniștiți, nu o să aibă mâncarea gust de brânză! Pur și simplu capătă altă consistență, și o aromă aparte. Dar mai mult de margarină de aia spfisticată decât de brânză.

Nu am uitat verdeața. Eu o pun pe fundul castronului/farfuriei, pun mâncare peste, învârt de două ori, și las la răcit puțin.

Poftă bună!

Nu uita să dai share! Mulțumesc!

Comments

Păreri

You may also like...

4 Responses

  1. Tury says:

    Ohoo, ador ficățeii de pui! Am notat rețeta, trebuie s-o-ncerc!

  2. Taraboste says:

    Livrezi si la domiciliu? Preferam o portie de la tine la pranz in loc sa merg la cantina 😀

  3. addicted says:

    Sunt fana ficatei de pui deci voi incerca reteta. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow on Feedly
%d bloggers like this: