Cu plăcere!

Una din cele mai importante lecții pe care le-am învățat în cămin a fost a lui CU PLĂCERE. Și am învățat-o de la o persoană pe care de obicei o învăț, și o ajut.

Nu mai știu ce am făcut zilele alea pentru Gărgă, mi-a mulțumit, și am zis:

NU AI PENTRU CE!

La care fata, aparent deranjată, zice:

Nu mai spune așa! Ai făcut treabă bună! Am pentru ce! Zi și tu: CU PLĂCERE!

Din ziua aia, de câte ori mi se mulțumește, îmi amintesc cuvintele ei. Pentru că are dreptate. Spui omului „Nu ai pentru ce!” când nu ai făcut nimic.  În rest, „Cu plăcere!” sau, după caz „Mda…a doua oară nu mai pupi!”.

Ideea este mesajul pe care îl transmiți, la nivel de subconștient. Ori ajuți din inimă, ori o dai naibii de treabă. Cel ajutat și recunoscător, trebuie să simtă că e bucuri că ai ajutat, să înțeleagă că se poate baza pe tine.

Și, oricum, după ani de exersat, spun cu mâna pe inimă, că mă simt mai fericită și mai sinceră la un „Cu plăcere!” decât la „Nu ai pentru ce!” Că de avut are, dar a fost o bucurie, și chiar mă simt bine să văd omul scos dintr-o dilemă de mine! Simt că mint când răspund cu a doua replică.

Voi cum spuneți: „Nu ai pentru ce” sau „Cu plăcere”?

Nu uita să dai share! Mulțumesc!

Comments

Păreri

You may also like...

4 Responses

 1. Când eram foarte mic, răspundeam la mulțumiri tot cu „mulțumesc” :). Apoi mama m-a învățat să spun „cu plăcere”. Însă când am ieșit în lume, pe la școală auzeam folosindu-se și „nu ai pentru ce” și am început să-l folosesc și eu ca să par mai cool. Pentru că dacă nu am auzit pe acasă, atunci însemna că-i cool. De când am mai crescut de multe ori m-am gândit că parcă e mai frumos „cu plăcere” și îl folosesc mai des decât „nu ai pentru ce” sau „pentru nimic”.

 2. Beto says:

  Cu placere mi se pare mai corect desi le-am folosit pe amandoua.
  Mai foloseam si ”sa cresti mare” in cazuri mai amuzante.

 3. Pana sa citesc acest articol, chiar nu luam in calcul acest lucru ! 🙂
  Acum functionez si eu pe acelasi principiu ca tine.

 4. Lupu' says:

  Foarte interesantă postarea ta. De acum înainte, îl șterg pe „n-ai pentru ce” din vocabular! 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow on Feedly
%d bloggers like this: