Arta cere talent, iar talentul munca

Să fii artist nu este ușor. Cine crede asta, cu siguranță nu a avut vreo pasiune care să presupună pricepere artistică. Acel al șaselea simț. Lumea tinde să creadă că uneori, talentul este suficient.

Talentatul este o specie rară de om, oricare ar fi domeniul. Este adevărat. Pasionatul este chiar mai greu de găsit. dar cel mai dificil este să găsești pe cineva care să imbine talentul cu pasiunea. Pentru că pasionații își văd, își simt, își respiră talentul. Pasionații nu pot trăi dacp nu se perfecționează. Pasionații fac tot ceea ce le stă în putere pentru a-și împinge talentul spre apogeu.

Își găsesc timp liber, pentru a exersa. Muncesc pentru a căpăta resursele necesare cursurilor de perfecționare, pentru că acele cunoștințe teoretice îi vor ajuta să stăpânească tehnica, iar tehnica va da aripi talentului și le va contura inspirația. Merg la întâlniri cu alții ca ei, pentru a cunoaște păreri avizate.

Adevăratul pasionat știe că nu va ști niciodată totul. Însă asta nu îl oprește din a încerca să o facă. Fie că este pasionat de muzică, desen, zidărie sau cosmetică, pasionatul nu are stare și gata. Merge la cursuri gene false, la cursuri de coafor, de bucătar, de pictură, de public speaking sau de ce mai crede el că are nevoie.

Și tot un om pasionat va incerca să descopere și artele ce se înrudesc cu ceea ce îl interesează pe el. Un pasionat de pictură va studia grafica. Un compozitor va încerca să cânte. Un pasionat de scris va încerca să asimileze câte puțin din tot ceea ce îi cade la îndemână, pentru ca apoi să poată descrie totul cât mai fidel. Pentru a putea să transmită.

Pentru că un artist adevărat este talentat și pasionat deopotrivă. Un artist adevărat își înțelege abilitățile studiind metafora simțurilor.

Și știe că atunci când le va înțelege cu adevărat, le va putea dărui lumii. Iar Lumea, va vedea prin ochii artistului.

Nu uita să dai share! Mulțumesc!

Comments

Păreri

You may also like...

3 Responses

  1. amiralul says:

    uneori se spune ca pentru a reusi este nevoie de 99% munca si 1% talent

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow on Feedly
%d bloggers like this: