Am încercat 4 branduri diferite de șampon solid |Recenzie

Am încercat, timp de un an si ceva, 4 branduri diferite de șampon solid, încercând să găsesc o alternativă mai fără plastic. Și am zis să povestesc, poate este utilă cuiva experiența mea.

Ce sunt șampoanele solide?

Șampoanele solide sunt, pe scurt, săpunuri cu ingrediente de șampon, potrivite pentru păr și scalp. Sunt o alternativă compactă, mai mică și (de cele mai multe ori) fără ambalaj/ plastic.

Se pot face prin două metode, cu diferite tipuri de ingrediente. În funcție de aceste metode am organizat șampoanele folosite.

Prin procesare la rece

Din uleiuri indicate pentru păr, printr-un procedeu foarte asemănător cu ce meșterea bunica, pe vremuri, când făcea săpun de casă.

Eu am încercat 3 astfel de săpunuri:

  1. Savonia cu pelin și ricin (parcă ăsta) – l-am găsit la ei în magazin, la vreo 7 lei și mi-a lipit rău de tot părul de cap. Arătam de parcă părul meu nu a mai văzut apă de la botez și am turnat și un pic de lipici peste.
  2. Sabio cu Avocado, Aloe Vera și Tea Tree, cumpărat din Bebe Tei, nu mai știu cât am dat eu pe el la vremea aia. Oricum, tot 20 și ceva, cam ca acum. Ăsta a fost mai OK, dar nu cu foaaarte mult. Am trecut de la „nu m-am spălat în viața mea” la „am exagerat cu ceara de păr”.
  3. De la Irina, cumpărat cu vreo 12 lei de la Zero Waste. Ăsta a fost cel mai OK din serie, îmi făcea doar rădăcinile sârmoase, dar tot era incomod și arăta inestetic.

Am încercat tot felul de trucuri: să mă spăl numai cu clăbuci, să mă clătesc cu oțet, să nu mai folosesc balsam, apă mai rece, apă mai caldă. Nu a mers. Cred că prin natura uleioasă a ingredientelor, genul ăsta de șampon nu e OK pentru părul meu fin.

Prin compactarea unor ingrediente praf

Adică fix ce vă închipuiți: se iau niște ingrediente: iei mai multe ingrediente care-s prafuri sau fel de fel de granule, pui un pic de colorant să arate bine, un pic de ulei esențial să miroasă frumos, le amesteci bine, le pui in compactorul ăsta să aibă formă, țaca paca, ai făcut un șampon solid, te-ai prins?

Se deosebesc de cele din uleiuri prin aspect: primele sunt super netede și uniforme, astea din urmă sunt mai denivelate, nu neapărat aspre și se văd granulele pe ele.

Eu am încercat Balea DM, nu mai știu cât a fost. Oricum, sub 20 de lei. Aveți aici o poză, să vă faceți o idee cum arată. Ce am avut eu a fost versiunea cu vanilie. Clăbucea bine, curăța OK, dar lăsa părul aspru, cumva încărcat. Pentru multe persoane nu ar fi o problemă, nu a observat nimeni nimic zilele alea la mine (nu că am ieșit des din casă). Atâta doar că am avut toată viața păr moale. Sunt obișnuită să fie super fin și nu îmi place să i se schimbe mult textura.

Concluzia?

Șampoanele solide pot fi foarte bune, dacă sunt folosite corect. Dar, ca orice alt produs cosmetic, trebuie să testezi mai multe până să-ți dai seama exact ce ți se potrivește. Cu puțină răbdare, sigur veți găsi ceva pentru voi.

Eu, personal, am rămas la un șampon lichid, pe care îl iau de la Zero Waste în bidonaș de acasă. Îmi place acel șampon și mi se potrivește. Dar cu siguranță am să cumpăr un șampon solid să am în călătorii. Cel mai mare avantaj al lui este că îl poți căra oricând, oriunde, într-o savonieră. Și apoi, dacă cumpărați și nu vă plac drept șampon, vă spun cu mâna pe inimă că sunt geniale în rol de săpun.

Vă las mai jos o recenzie video la astfel de șampoane, poate vă ajută să luați o decizie.

Nu uita să dai share! Mulțumesc!

Comments

Păreri

You may also like...

1 Response

  1. Apartamente de vanzare Bucuresti says:

    Multumesc! Chiar este un articol foarte folositor, sunt in cautarea unui sapun solid.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: