Nu uita să donezi 2% din impozitul pe venit înainte de 25 mai!

pavel

Pavel

Completarea formularului 2%, cum îl numesc eu (230) durează mai puțin de 5 minute. Îl găsiți aici. Cei 2% sunt parte impozitul pe venit pe care voi îl plătiți oricum la stat. Nu îi scoateți din buzunar separat. Completați un formular. Sunt bani puțini, dar dacă stați să vă gândiți, numai voi știți cât i-ați muncit. În plus, 2% de la mine, 2% de la unul din voi și cu 2% de la altul, leuții se adună. Așa că de ce ați avea măcar puțin control asupra lor?

Este dreptul vostru, cei care cotizați. Mi se pare corect ca banii ăia să ajungă și înapoi la oameni care chiar au nevoie. Nu e OK să ajungă la ființe care consideră să meargă cu taxiul la muncă înjositor și un salariu de 4000 de lei minim o rușine. Dar nu intru în detalii de genul ăsta, că mă umplu de draci, iar blogul meu se vrea un loc pașnic.

Am mai scris despre asta anul trecut și vă reamintesc acum. Am zis să vă ofer câteva sugestii, în cazul în care nu știți către cine să vă îndreptați atenția. Mai jos sunt link-uri spre poveștile a doi copii, de vârste destul de apropiate, care se luptă cu autismul. De ce nu înțeleg cum se face că tocmai nevinovații trec cel mai des prin asemenea încercări, iarăși, nu are rost să mă apuc să spun, că nu termin o vreme, iar sfârșitul lunii vine acușica.

Am să vă spun că mi se pare că este responsabilitatea noastră, a adulților sănătoși, în putere, să-i protejăm cumva pe ăștia mici. Pentru că putem, pentru că așa ar trebui să fie normal și pentru că cine merită, dacă nu ei? Și apoi, lumea nu va deveni mai bună de una singură! Este treaba noastră, cei care o vrem așa, să începem de undeva. Să exteriorizăm dorința asta de pace și sănătate mondială cumva.

2% mi se pare un început bun: nu necesită mare efort și se donează o dată pe an. Și ne arată că împreună chiar putem face chestii demne de admirație.

Mihnea

Mihnea


Eu am donat impozitul meu primului puști. Nu de alta, dar de pot da unei singure cauze. Nu-i cunosc pe cei mici, am aflat de ei de la colege de birou, care se întâmplă să le fie rude sau prietene de familie și încearcă să-i ajute. M-am simțit mai OK să direcționez impozitul spre ei, pentru că pot verifica dacă au primit bănuții, întrebând fetele.

Așadar, cei doi copii sunt:

Pavel, despre care am mai scris.

Mihnea – Prietenii lui Mihnea / Pagina de Facebook Prietenii lui Mihnea / Articol Unica / Salvează o inimă – Mihnea

Dacă decideți să-i ajutați, vă pot face rost de formulare. Îmi puteți scrie la secțiunea Contact sau în comentarii. Aveți grijă să folosiți formularul blogului, nu cel de Facebook, sa am o adresă de mail. Familiile micuților pot depune formularele în numele vostru, așa că nu va trebui să „dați ture” pe la ANAF sau la poștă.

Dacă nu puteți ajuta prin intermediul formularului, dați un share postării mele sau oricărui link ce vorbește despre cei doi băieței. Scrieți despre ei pe Facebook, pe Twitter sau pe bloguri. Absolut orice mânuță de ajutor este binevenită.

Nu uita să dai share! Mulțumesc!

Comments

Păreri

You may also like...

3 Responses

 1. nu se înghesuie lumea cu acești 2% și îți zic și de ce… Nu e așa simplu. De completat îl completezi dar apoi ce faci cu el? Că trebuie să mergi la ANAF să stai la cozi ca să-l depui, ori să-l trimiți prin poștă unde iar e cu pierdut vremea și cu stat la coadă… Că noi cu chestiile digitale suntem în epoca de piatră…

  • Nu și în cazul ăsta. Dacă vrei să donezi, îți trimit formularul, îl returnezi pe mail scanat, iar familia celui mic stă la cozile alea pentru tine, după cum spuneam și în articol. Din partea ta trebuie doar voință și un minuțel cât să completezi datele.
   Trebuie să te grăbești însă, căci data limită este 25, iar până atunci trebuie ca formularul să ajungă la părinți.

   Pentru Mihnea se poate dona și prin Paypal, pe platforma Salvează o Inimă.

 1. May 10, 2016

  […] copil cu autism si ce efort financiar presupune asta pentru parinti. Asa ca, atunci cand mi-a zis Luciana nici nu am stat sa ma gandesc, ba i-am mai cerut niste formulare sa mai conving si alti « oameni […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow on Feedly
%d bloggers like this: